Wednesday, December 23, 2009

Today, my sisters and I found one useful girlish activity which is NAIL POLISHING! I found the nail buffer while I was busy cleaning my house which was and is still in a mess. It was full of fun so, I was thinking to put up the pictures of the NAIL BUFFER which was used to polish our nails obviously.



Langkah pertama ialah untuk get rid of the layer yang kasar supaya anda dapat satu layer yang sama rata dan sama padan, tidak! Hanya untuk ratakan kuku la basically.



Second step ialah untuk meratakan surface kuku yang dah diasah tadi. Kuku tak nampak licin lagi so kena sabar la sikit. Nervous ke nak tengok kuku kilat, Kak Biah?



The third step ialah untuk melembutkan surface yang dah rata tadi. Kuku dah mula nampak nak berkilat tapi macam tak cukup la so, teruskan usaha anda ye Kak Biah.

And the last step of course la nak bagi kuku kilat. So, Kak Biah gosok la buffer tu sekuat yang mampu dan mungkin akan menghasilkan bunyi yang annoying sebab kuku dah kilat. Memang puas hati la dengar bunyi tu, Kak biah oiii!



//Esok PMR result keluar. Kodey sure cuak. Hahaha!

2 comments:

shamsulainee said...

ok..ive seen ur nail that day...excellent..kilat giler beb..i like it...looks like u sum1 yang take care of urself...hopefully selalu la ..keep doing that...S2u

Aineesa said...

Eh, cakap mcm la I ni pengotor sgt. Cis!